måndag 14 juli 2014

14Juli Paris

Frankrikes nationaldag. Vi började med att höra flygplan i luften. Pelle såg ett stort plan som tankade två andra plan i luften med en slang.
Efter att ha fyllt på vårt matförråd tog vi metron in till ett shoppingcentrum. Men när vi skulle byta från en linje till en annan blev det fel. Vi kom ut och kom inte in igen eftersom biljetterna var tidsbegränsade så vi fick gå. Vi kom till Champs Eelysees och där var så många människor att det inte gick att gå vidare. Alla väntade på en parad som skulle komma fram där. Ner i tunnelbanan igen och försökte ta oss upp på andra sidan och det gick lite bättre. Vi kom fram till slut till La Fayette. Men oj vilka exklusiva affärer. En klänning kunde kosta 350 euro. Men det var roligt att gå och titta.
Sen kom den stora händelsen när vi skulle möta Eva och Johanna på Gard du Nord. En järnvägsstation som var enorm. Vi hade fått besked att de skulle komma på plattform 43. När vi hade stått där i 45 minuter och inga som vi kände hade stigit av tågen som kom förbi skickade jag ett sms. Sitter ni fortfarande på tåget? Nej vi har gått av, var är ni? Fick jag till svar. Just då var Pelle borta för att fråga en fång till. Efter många sms fram och tillbaka hittade vi varandra. Gissa om det kändes härligt att få krama dem.
När vi till slut kom fram till vår båt serverade vi champagne och baguett innan maten. Till efterrätt åt vi choklad som jag fick av mina vänner och den bara smälte i munnen. Det finns inget bättre än en god chokladbit efter middagen och den här chokladen bara smälte i munnen.
Vi tog en liten promenad innan vi bäddade upp i båten och slocknade allihopa.
Den här veckan får Pelle det tufft med 3 damer ombord

1 kommentarer:

Klockan 15 juli 2014 kl. 01:53 , Blogger www.swe39.com sa...

Hej Lena
Det låter som trots alla era små trängselfadäser har en underbar resa på kanalerna :)
Jag är grymt avis på era äventyr.
Kram Mattias

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida