tisdag 18 november 2014

18 November tisdag Porto Empedocle

25 sjömil idag och det kändes skönt att få komma iväg som det alltid gör. Men innan skulle Pelle tappa vatten ur ett dieselfilter. Han fick loss skruven och det droppade så fint. Men.............. När han skulle skruva tillbaka skruven i botten ( det sitter mycket svåråtkomligt ) hittade han inte hålet och han fick panik och sa all diesel kommer att rinna ut nu. Men skam den som ger sig. Till sist var skruven på plats och det rådde ett lugn ombord igen.

Vi hade bra väder idag med, vi lämnade regnet bakom oss. 25 grader i luften men man måste ha en extra tröja på sig  på sjön där det blåser kallt. Innan vi nådde hamnen stannade vi och badade idag med 20,5 grader i  vattnet så det är fortfarande varmt.

Vi kom in i hamn med lite gästplatser enligt vår bok. Men en brygga låg det endast 3 båtar och 3 killar stod och meckade med bryggan. Jag frågade om vi fick lägga till men svaret blev nej och han vinkade bort oss. Vi lade oss på nocken av en annan brygga och Pelle ringde hamnkontoret som berättade att vi låg på en privat brygga och måste genast flytta  oss. Hamnkontoret i sin tur ringde till en av killarna på den lediga bryggan och då plötsligt fick vi ligga där. Man känner sig precis inte välkommen alltid när man kommer med båten.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida