onsdag 19 november 2014

19 November Port Empedocle

Idag har vi varit kulturella samt gått och gått uppför minst en mil.

Vi fick skjuts av en kille från turistbyrån upp till Agrigento . Han skulle åt det hållet och pratade tyska för han hade studerat arkeologi i Schweiz. Vi köpte en karta och betalade inträde till ett mycket gammalt område 450 år före Kr.f. Det var olika sortes tempel med pelare. Vi tog en hel del bilder som jag hoppas kunna visa när jag har internettuppkoppling .
 Il Gigante en enorm stor man i sten såg vi. (Hörde från Pelle att Mattias och Magnus kallar varandra för Ill Gigante)
Solen sken så det var en fantastisk dag att vandra bland olika tempel. Medan vi gick i shorts och T-shirts gick alla andra i långbyxor och jackor så vi är ganska udda personer här nere.
Det fanns även ett utmärkt fint museum där de hade många fina krukor naturligtvis . En myntsamling i guld och silver som var unik. Skålar knivar ansikten av lera i många olika former .
Vi avslutade det hela på ett café med kaffe/te och kaka (ännu har jag inte lyckats hitta någon god kaka i Italien )
Nu hadevi två val: Ta bussen ner till hamnen eller vandra upp till staden Agrigento. Naturligtvis blev det Agrigento. Men oj det bar uppför och uppför hela tiden. Vi hade som mål buss - stationen i Agrigento. Vi följde vägen och det kom flera bussar som gick upp eller ner så vi hade gott om vägvisare . Vi gick förbi en del hållplatser på vägen upp men det kändes fel att stanna. Det tog oss en timme upp från fiket till stationen. 30 min från de olika templen till museer som också var uppför.

Enligt vår bok är det mycket kriminellt här nere men poliserna vet om det och håller ögonen öppna. Det är alltid lite oroligt att lämna båten under en hel dag på sådana här platser men allt har gått bra. Båten var  i samma skick som vi lämnade den.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida