söndag 30 november 2014

30 November söndag Valletta

Vi har har kommit till vårt slutmål Valletta och just nu ligger vi vid en  flytbrygga på det varvet som båten ska vinterförvararas.

Vi gick från lagunen kl 09 idag på morgonen och det blåste mellan 8  - 14 m/sek. Men det var ljumma vindar och solen lyste och det var ung 25  grader ute. Vi fick ett morgondopp i lagunen som inte kändes lika hotfull idag som när vi anlände dagen innan. Men Pelle däremot hade svårt att sova och tänkte på att lägga ut fendrar ifall båten skulle dragga. Men den låg så snällt kvar där vi hade ankrat.

Vi fick parera vår båt mellan färjor och fiskodlingar på vägen hit. Vi hade tänkt lägga till i en annan hamn innan vi kom hit. Men vi fick nobben. Det är fullt och en privat hamn fick vi till svar när Pelle anropade hamnen. Vi hade läst i vår bok att det var nedanför Hiltons hotell och att man inte fick hänga ut tvätt på båten. Själv tror jag våran båt var för liten att få angöra den fina hamnen.
Men vi fortsatte till Manoel  Island Yacht Yard där vi har vår vinterförvaring.

När vi kommer upp ur vattnet vet vi först i morgon när varvet öppnats. Vi kommer förmodligen att bo i båten. Efter att städat båten både utanvändigt och invändigt ska vi vara turister här i Valletta.

Jag kommer nu bara att skriva lite sporadiskt innan vi åker hem sent på kvällen 13 December till Köpenhamn där vi har bokat ett hotell nära flygplatsen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida