torsdag 20 augusti 2015

20 Augusti torsdag Katakolon

Natten som gick kunde vi sova utan gungningar hit o dit.

Klockan 07 hade vi väckning på våra telefoner. Tåget till Olympia skulle gå kl 08 sa hamnkaptenen o hon som hade kafét utanför stationen. 8.30 sa killen vi handlade vin o grönsaker av igår. Men vi var där kl 07.50 o tåget gick kl 08.30. Det var en upplevelse att åka tåg. Tåget tutade på en del bil/tåg övergångar o saktade ner farten. Endast på större vägar fanns det riktiga bommar som gick ner o de täckte bara halva vägen. Sen var det buskar o träd som rasslade förbi fönsterna så ibland kändes det som man skulle ducka. 50 min tåg tåget till Olympia, där första Olympiaspelen gick för ca 3000 år sen.

När vi kom fram hittade vi en skylt med Olympia plan 2.5 km så vi gick o gick i 35 grades värme men såg inget förutom hus o landet.  När vi väl fick se några grekiska gubbar som satt på en bänk var det bara att vända o gå hela sträckan tillbaka för vi hade gått o helt motsatt håll.

Vi hittade Olympia stadion till slut men det var mest lämningar av olika tempel som fanns där. Själva arenan fanns utanför o var en långsmal grusplan ca 200 m lång o 40 m bred med läktare på ena sidan. Vi tog en del bilder samt besökte ett museum där vi tog ytterliggare bilder. Efter att ha varit kulturella tog vi tåget tillbaka hit till byn o våran båt. Sen gick vi ut o ankrade för att kunna bada. 











0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida