måndag 27 juni 2016

27 Juni måndag Santa Maria di Leuca. ITALIEN

Söndag morgon efter frukost började Pelle skruva bort ankarspelet som hade lagt av kvällen innan. ( vi hade ett nytt som vi hade fått förra sommarn när vårt ankarspel gick sönder men det fick vi reparerat o kört med det tills i lördags kväll) 

Jag fick skruva loss lister och klädsel inne i förpiken för att Pelle skulle komma åt de elektriska kablarna. Naturligtvis börjar man med nedre väggen men kopplingen fanns ovanför hyllan. Varför lär man sig aldrig? Vi gjorde samma fel förra året. Åldern?????

Vi kom iväg 10.30 från Preveza i Grekland o var framme här i hamnen 23 timmar senare. Vi kör varannan timme så det är ok men man har svårt att koppla av o sova. Vi fick nog 1.5 timmes sömn var tror jag. Så vi är lite möra idag. Igårkväll hade vi 6 St delfiner som lekte runt båt. Men att försöka få dem på bild är inte helt lätt. Först var det alldeles svart under natten innan månen kom upp o lyste fint bakom båten. Vi var i den här hamnen i April förra året men det är betydligt fler båtar i Marinan nu
När vi kör nattsegling har vi både flytväst o säkerhetslinornar kopplade.
Vi såg både solnedgång o uppgång vilket alltid är lika vackert.

I eftermiddags gick vi upp för Moussilinitrappan 286 trappsteg, o när Pelle kom upp var hans första kommentar Man kan köra hit up!

Bilderna är från Antipaxus från Grekland, de sista av Grekland o de första av Italien Santa Maria di Leuca















0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida