torsdag 31 juli 2014

31 Juli torsdag Lyon

Idag har vi gjort Lyon. Vi började med vår powerwalk och gick där Rohne möter Soane. Vi såg en enorm ström i Rohne så det blir medström imorgon.
Vi började med att åka taxibåt till ett ställe i Lyon. Därefter tog vi oss upp på en höjd 936 trappsteg och en brant gång uppför. Vi kom till Basilique Notre-Dame de Fourviee. Men tyvärr kom vi inte in men
Vi tog en god fika däruppe. Färden gick ner i en serpentinväg. Därefter gjorde vi Lyon, Gata upp och gata ner och såg en del platser som vi inte visste vad vi såg.(kartan låg i båten). Eftsom det var mycket varmt var vi ganska trötta när vi kom tillbaka till båten.
Ikväll skulle Pelle bjuda mig på en  middag ( min försenade födelsedagspresent ). Men problemet var att det skulle serveras fisk så vi gick och gick ännu en gång den här dagen. Men dét blev en fantastisk fisk idag, jag har nog aldrig ätit så god fisk. Chokladkaka till dessert naturligtvis samt ett gott vin till middagen. Det var värt att vänta nästan 4 månader på den här presenten. Tack min Pelle för en supermiddag.
Hamnen i Lyon var helt ny sen i våras. Dusch och toalett var superfina samt hamnkontoret där man fick alla upplysningar samt karta över Lyon (man ska bara komma ihåg att ta sin karta med när man går på sightseeing)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida