söndag 9 november 2014

9 November söndag Marsala

Solen skiner och det är varmt idag med. Frukost och lunch är intagna i sittbrunnen.

Vi har varit på museum idag och sett rester av ett skepp som var från 200 år före Kristi födelse. Det var inte många brädbitar de hade hittat  och det var väldigt lite skrivit på engelska. Men det var desto fler intakta krus. En katt kom in när vi gick men den fick spatsera fritt där inne.

Vi är nästan ensamma som går i shorts och T-shirts här. De flesta går i jackor och långbyxor men ikväll tog även vi på oss långbyxor och jacka när vi beställde pizza.

Vi har träffat en Österrike seglare här. Han har en katamaran men en konstig sådan, ingen överbyggnad och väldigt smala protoner. Han fick söka nödhamn här igår när han kom ut i en storm. Ombord fanns 4 gäster som gav sig av så fort de kom i-land. Hans gummibåt förliste, seglen gick sönder och duken mellan protonerna fram gick sönder. Själv var han glad att han överlevde. Han sa att det är bara saker som går att reparera. Jag sa till honom att jag tyckte om hans filosofi. Fler av oss hade behövt ha hans livsfilosofi.

Vi ser med spänning fram mot imorgon om våran el-kille kommer med våran reservdel till vår kyl.
Det kändes lite konstigt att vara kvar i hamn idag när det var fint väder och bra vindar. Men det går ingen nöd på oss vi har det bra här i hamn.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida