tisdag 9 december 2014

9 December tisdag Sliema

Vi jobbar på båten. Pelle har varit duktig med skrovet och tagit bort färg och jag har försökt tagit bort rostfläckar. Vi jobbar med båten varannan dag känns det som.
I söndags var vi åter igen i Valletta och gick och strosade, kollade olika sortes marknader. Vi åt lunch och var på Stormästarpallatset. De hade två olika museum. Det ena innehöll gobelänger och målningar och många fina rum. Vi såg många rustningar som stod uppställda längs korridorerna. Den andra avdelningen innehöll kanoner och delar av rustningar  från mer än 200 år av Johanniterordens historia.

Idag har vi lämnat in tvätt på förmiddagen och sen tog vi bussen till Valletta och bytte buss för att komma till ett av världens mest märkvärdiga arkeologisk fyndplatser. Hal- Saflieni Hypogeum i Paola är namnet, 5000 år gammalt. Här har hittats kvarlevor från 7000 människor som begravs under 1000- års period. Den sovande kvinnan är den vackraste av alla statyer som påträffats i forntidstemplen på Malta. Den fylliga kvinnan som sover så rofyllt kanske är en symbol för döden- eller en prästinna i trans.

Det har börjat att regna och ska hålla på till torsdag förmiddag.
Vi räknar ner dagarna tills vi åker hem.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida