torsdag 4 december 2014

4 December torsdag Valletta

Egentligen ligger vi i Sliema som ligger väldigt nära Valletta. Det finns Valetta och 3 städer. Sliema, Senglea och Vittoriosa. Alla är sammankopplade men bildar olika tarmar ut i vattnet.
Båten kom upp idag på land och det var mycket smidigt, vi körde in i en hamnbassäng där en båtlyftare lyfte båten. En man spolade av båten med högtrycksspruta som var 200 Bars tryck. Nästan all färg försvann. Det finns inte en snäcka kvar efter den behandlingen. Mycket effektivt.

Inga lösspringande hundar finns här och de var många på Sicilien. Bilister och busschaufförer kör som galningar. Får man grön gubbe vid ett övergångsställe kan det komma bilar. Bussen kör  på trottoarer.
Det är väldigt skönt att kunna göra sig förstådd på engelska. Det var få personer som kunde engelska på Sicilien och i Italien .
Här kan man åka buss en hel dag för 1.5 €. Vi är turister nu. Går mycket. Valetta är fantastisk och bara gå och strosa men St Johns Co-Catedral var magnifik. Vi hittade även ett kafé från 1800-talet som ska vara fantastiskt men det har vi kvar. Vi hade precis ätit glass när vi såg kaffet.
Vi ska resa runt till alla delar med buss så vi får se Malta från ett annat håll än från vattnet.

En drygt vecka kvar innan vi får träffa dem därhemma. Vi längtar hem nu.
Fortfarande shorts och T-shirts som gäller här 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida