fredag 22 maj 2015

21 Maj torsdag Zelenika Montenegro

Tänk idag är det 1 år sen vi gav oss iväg från Lomma. Vilken jäktig dag!!!! Jag trodde aldrig vi skulle komma iväg. Så mycket att göra i huset innan vi lämnade det. Aldrig mera säger jag bara...

Idag har vi kommit till Montenegro. Fantastiskt! Men vilken byråkrati! Innan vi lämnade Kroatien fick vi klarera ut hos hamnkapten o polis. Vi gick fel, tog polisen först men NEJ det gick inte vi fick snällt komma tillbaka till henne. När vi väl hade varit hos polisen blev vi uppmanade att omedelbart lämna Kroatien. Vi lade till vid en kaj o där stod en man o tog emot oss o vi berättade att 15 min skulle vi ligga där för att klarera ut. 100 kuna tack sa han o vi som hade gjort av med alla kroatiska mynt. Vi fick gå till en bankautomat o ta ut 100 +40 kuna. ( det kostar 40 kuna att ta ut från automaten.)

22 sjömil o det skulle blåsa 5 m/ sek o vi var uppe i 13m/sek. Vinden rakt emot som vanligt. Men vi passerade två jättefina ankringsvikar staxt innan Montenegro.men där fick man bara lägga till om man hade motorproblem eller andra problem o man var tvungen att ringa polisen. Dessutom var det övervakningskameror uppe på berget som såg oss trots att vi inte ville bli sedda, vi hade stängt av AISen.

Regn idag o jag kan inte komma ihåg när vi hade regn sist. Men det var gansk skönt. Vi kom in till en kaj här o skulle klarera in. I ett litet skul stod det polis på. Dörren gick inte att öppna men ett litet fönster öppnades o det stack ut ett huvud tillhörande en polis. Men vi skulle uppsöka hamnkontoret först o sen komma tillbaka. Väl inne i nästa byggnad hade hamnkaptenen kafferast upplyste en annan man även han polis som satt i dörren mittemot. Han var civil o satt o tittade på TV. Det lät som en skön tillvaro för honom. Men vi fick vår stämplar i ett papper o betala 47 € för att få vara i landet 1 vecka. Sen tillbaka till polisen i skjulet o nu öppnade han ett annat litet fönster o vi fick fler stämplar. Vi ser fram mot att få vara här en vecka o se mycket av det här landet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida