lördag 22 augusti 2015

22 Augusti Lördag Finakounda

Morgonen började bra med långfrukost o sovmorgon. Men sen hände det saker. Jag skulle ta upp vår kätting o till början gick det bra. När vi hade 10 m kvar stannade det helt. Jag var helt övertygande att det var batterierna i fjärrkontrollen eftersom den hade betett sig lite konstig på sista tiden. Efter byte av batterierna fick vi upp ankaret precis under båten sen blev det tvärstopp. Pelle fick dra vinschen för hand sista metern. 

Vi gick ut från vår skyddade vik i stora vågor i dag igen. Båten rullade verkligen från sida till sida. Lite otäckt så flytvästarna åkte på. Vi hade vinden bakifrån för en gång skull. Vi mötte en del båtar som kom emot oss o de hade det inte roligt i den sjön.

Vi gick in i den här viken o fick ta ett resevankare som sitter i akten med en ankarolina.  Än så länge fungerar det utmärkt. Vi tog ner gummibåten o skulle fylla på diesel i våra dunkar . Väl inne i byn träffade vi på en gammal man o frågade var vi kunde hitta en mack som skulle ligga i byn enligt vår guidebok. Men den gamle mannen sa är ni gående o det var vi så han sa , följ mig. Han gick hem till sig o gick fram till sin bil o körde oss 5 km till bensinstationen. Här i byn var den nerlagd. Medan Pelle fyllde på diesel i durkarna kom det fram 2 tyska ungdomar o frågade den gamle mannen om han kunde köra dem 2 km åt andra hållet för där stod deras motorcykel o de hade fått slut på sin bensin. Nu körde vi minst 5 km i fel riktning men ungdomarna blev jätteglada. Den gamla mannen som var 85 år var grek men hade lämnat Grekland med sin hustru som bodde granne o åkt till Australien o bodde där i 40 år. Sen flyttade de till USA till Illinois o har bott där i 20 år men återvänder till sin hemby varje sommar.
Vi ville bjuda på öl eller kaffe men han ville inte ha något, han var på väg för att bada o där väntade hans fru. Jag gav honom en bamsekram o tackade för allt han hade gjort för oss

Imorgon ska vi till en större hamn o hoppas vi får hjälp på måndag med vår motor till ankarkättingen . Bara döda ting!!!!

Fotot är tagit påbadviken där vi har anlrat







0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida