torsdag 17 juli 2014

17 Juli torsdag Charly sur Marne

Sol och åter sol. Tänk att man kan ha så här fint väder flera dagar efter varandra. ,vi fick duscha på akterdäck för att svalka oss. 
Plötsligt hör vi några som skriker hallå (eller något liknande)  inifrån land, några killar som kastar sig i vattnet för att imponera på 3 lättkläddda damer som fanns på båten. Men vi bara seglade vidare.
Om det är  vädret eller vad vet jag inte men precis efter lunchen försvinner våra gastar. De bara slocknar pang bom. Vi fortsätter och vi ville vara snälla mot dem och väckte dem inte i  nästa sluss vi kom till. Men vi hann inte lägga till i slussen förren våra gastar fanns på plats iförda flytvästar (man måste ha flytvästar i många franska slussar).
Eva lagade middag medan Johanna och jag cyklade iväg och handlade. Eva ville så gärna ha något salt men det finns bara i Sverige så vi kom tillbaka utan någon salt. Det är alltid lika mysigt att få sätta sig till dukade bord.
Vi hade en tävling idag om hur många Hägrar vi skulle se. Eva sa 5, Pelle sa 6, Johanna sa 7 och jag  8. Innan vi hade  lagt till för kvällen var det bara 8. Men ikväll när vi tog vår promenad såg vi en häger till. 9 totalt. När vi var på vår promenad såg vi 2 åsnor som bara stod där. Tidigare idag såg vi en bäver som simmade..
Just nu sitter vi kl 22,40 och spelar yatzy ute i sittbrunnen med pannlampa.
Vi gick 9.5 mil och hade 7 slussar

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida