onsdag 8 oktober 2014

8 Oktober. Onsdag Ostia 2 mil från Rom

Powerwalk idag och det kändes länge sen sist. Vi tar buss till Metron som tar oss ända in till Rom. Vi börjar med Colluseum där vi får en guidade tur. Efter att ha varit där är det dags för toalettbesök. Pelle kommer ut meddetsamma medan jag står i kö 15 min. Alltså varför inte flera toaletter för oss kvinnor???
Vi äter lunch innan vi går vidare, sen går vi och går. Tur man har bra skor. Vi var inne i en fin park och såg Forum Romanum och Nationalmuseet. Sen var vi lost in Rom!!!   Vi åt var sin bamse kulglass och fortsatte gå tills Pelle blev kaffesugen. Sagt och gjort vi satte oss på en uteservering. Det kom en flicka i 12-års åldern och lade en karta på bordet där vi satt där Pelle hade lagt vår plånbok. Men samtidigt kom kyparen med kaffet och såg flickan som skulle ta plånboken och körde bort henne. Det var nog vår räddning den här gången. Man lär sig alltid något varje dag.
På vägen hem tog vi Metron och sen buss där våra biljetter inte fungerade men det struntade vi i och gick och satte oss. Biljetten varar i 100 minuter och vi hade inte åkt så länge. Pelle tog upp biljetterna som han hade i sina fickor och då visade sig att det var våra förmiddagsbiljetter som vi försökte använda. När han sen plockade fram biljetterna hade vi fortfarande 25 min tillgodo.
Vi var iväg drygt 8 timmar och man kan inte se allt på en dag men vi är nöjda med våran dag.
Får man välja ska man nog inte vara i en storstad i 30- gradersvärme.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida