onsdag 26 november 2014

26 November onsdag Gozo på Malta

ÅVi gick upp kl 04.30 och kom iväg kl 05.00. Det var kolsvart ute så jag fick sitta framme i fören med en ficklampa och lysa på eventuella fiskeflaggor. Men jag såg inga däremot många fiskebåtar som redan hade gått ut.
Vi började med 3 m/sek och så skulle det bli hela dagen. Vi hade 55 sjömil framför oss. De första timmarna var helt ok. Sen började det åska och himlen blev mörkare och mörkare. Vinden ökade upp till 18m/sek och sjön slog över båten. Det första åskvädret drog precis bakom oss och det andra strax framför oss. Vågorna växte i storlek med vinden och regnet kom som piskade på oss. Pelle skulle ner och göra några mackor och en av dem hamnade på durken med kaviar på och naturligtvis upp och ner. När vi närmade oss ön Gozo lade sig vinden till ungefär 3m/sek igen.
Det var en tuff dag på sjön och gissa om det kändes skönt att komma i-land . Men det fortsatte gunga i benen flera timmar efteråt.
När man kommer med båt till Malta går man först till hamnkontoret sen till tullen och sist till polisen. Men polisen kom hit och tittade på våra pass och allt var ok. Sen måste man deklarera ut när vi åker  tillbaka med båten hos alla berörda personer.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida