fredag 10 april 2015

10 April fredag Brindisi men en annan Marina

Pelle  upp klockan 6.30 idag på morgonen för att koka vatten. Klockan 7.30 lämnade vi vår Marina efter 8 dagar i samma hamn. Vi var bägge överens om att när vi kom utanför pirarna skulle vi se hur vågorna såg ut o hur mycket det skulle blåsa. Vid hamnen visade vår vindmätare 7m/sek. När vi kom utanför hamninloppet blåste det 12m/sek. Vågorna var fortfarande enorma med tanke på att det blåst en hel vecka. Båten stampade i vågorna samtidigt som båten rullade från ena sidan till den andra. Det kändes inte alls bra sen sa jag till Pelle vi vänder . Sagt o gjort vi vände båten o lade oss i en annan Marina, granne med Claes o Jaja. Gissa om de blev snopna när de väl vaknade. Vi fick en skön fika stund i vår sittbrunn. De gav sig av till Montenegro för nattsegling nu i eftermiddags.

Pelle o jag gick ut på piren som var enorm lång 40 min i varje riktning tog det. Men det var lite spännande på vägen ut. Vi hade ätit lunch innan o Pelle hade druckit en öl. Han blev mer o mer kissnödig o det var ganska många män som fiskade på piren. Han klättrade upp  på 
piren men där sluttade brant ner i vattnet. ( det var en hög pir), så han kom snabbt ner o han blev alldeles kallsvettig. Till slut fanns det ingen återvändo, han var tvungen att kissa ner i sjön o vattnet steg efter all den vätskan som rann ur honom.

Vi har tvättat en maskin tvätt här o det skulle kosta 4 pengar o  vi fick  tvättmedel  med o nyckel till tvättmaskinen. När vi väl hittade vår tvättmaskin stod det på dörren 2 pengar till tvättmaskinen o 2 pengar till tvättmedlet. Man blir alltid lurad. Tvättmaskinen tog 3 timmar. Torktumlare tog 3 timmar men vi fick hänga upp den blöta tvätten nere i båten.

Imorgon lämnar vi Brindisi.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida