torsdag 2 april 2015

2 April torsdag Brindisi

Klockan ringde i dag igen. Om det ska bli segling eller ej är oftast Pelles beslut . Men vi låg i en hamn där nordliga o ostliga vindar inte alls var bra. Det skulle blåsa mycket idag o ännu mer imorgon. Det skulle blåsa 9m/sek eller endast 7m/sek på morgonen så vi beslöt oss för att segla 40 sjömil till en stor hamn som ligger väl skyddat för de här vindarna. Det skulle mojna fram på dagen o desto längre norrut vi kom skulle det blåsa mindre.  Men när vi väl kom ur hamnen idag blåste det 16m/sek o det var inte alls roligt. Vi tittade på vår egen vindmätare ihamn som visade 9.

Stora vågor idag med som vi inte hade med oss. Men där hade väderrapporteringen rätt att ju längre norrut man kom desto mindre vind. Så fram på dagen var det riktigt behagligt. När vi väl kom in längst in i hamnen var det ingen vind alls o vattnet låg spegelblankt. Toppen!

Det sorglig är bara att motorn inte är riktigt frisk. Det rök ur den innan vi lade till. Pelle hittade vatten i ett filter där det ska vara diesel. Just nu är han o köper diesel så jag bara  hoppas att problemet är löst. Dieseln  går inte fram till filtret därför var  han tvungen att fylla på tanken. Håll tummarna att han har löst vårt motorproblem annars är det något allvarligare.

Måste bara berätta att igårkväll slog jag Pelle både i 500 o yatzy. Det tillhör inte vanligheterna. Men jag blev glad.

Vi önskar alla en riktigt Glad Påsk där hemma. Saknar er alla!
Många kramar till er
Lena o Pelle

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida