onsdag 29 april 2015

29 April onsdag Prklog Portolongo. ( inte så långt från Rabac )

Konstig namn de har i det här landet. Vi har gått lika långt idag som  igår 28 sjömil.det är en ganska lagom sträcka. Man får sovmorgon till 7 ungefär. Men det blåste en hel del så vi tog det lugnt idag på morgonen. Vi hade ungefär 10-11 m/ sek hela tiden utom de sista sjömilen då det hade lugnat sig lite. Men till skillnad från igår sken solen o i get regn. Allt går mycket lättare då.

 Vi hade en fin dag på sjön idag, lite stora vågor när vi hade rundat sydspetsen men man har blivit ganska garvad med tiden. Det här med att avlösa varandra varje timme fungerar bra. Pelle börjar slappna av mer o mer när jag ska göra kursändringar, vilket han hade mycket svårt med i början. Men vi lär oss bägge två. 

Idag har vi ankrat i en fin vik igen. Känns lite som i en fjord i Norge. Imorgon når  vi Reijka där mina gamla vänner Anette o Staffan anländer. Kroatiens största stad vid Adritiska havet. Där finns en hamn, en industihamn. I en bok står det att vi inte är välkomna dit som fritidsbåt. I en annan bok står det lite kryptiskt . Vi ska i alla fall gå in i hamnen så får vi se. Håll tummarna för oss att vi  får stanna i hamnen.

Lite båtfix i dag med. Pelle försökte få igång värmaren men misslyckades tyvärr 


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida