måndag 27 april 2015

27 April måndag Porec

Väckarklockan ringde idag med kl 06.00 Pelle stiger upp o koka vatten medan jag ligger kvar o det känns jätteskönt. Vi brer våra mackor sen intar vi vår frukost under gång.

Det var en lång utsegling från Venedig o vi mötte flera båtar som förmodligen var på väg in till sina jobb.
60 sjömil idag o det var en tuff överseglingen. 4-5 m/ sek blev 12-15m/sek o rakt emot . Vi hade bestämt att gå till Porec men ändrade kurs till Novigrad för att storseglet skulle dra.

Kaj, min son, vi kryssar inte utan använder motor o segel trots vi är pensionärer har vi inte den tiden....

Någon stans i mitten av vår överseglingen började motorn vibrera o Pelle upptäckte vatten i vattenavskilljaren . Det var bara o stänga av motorn o Pelle fick gå ner o tappar ur vattnet. Inte bara en gång utan två gånget fick han göra det. Det här är inte alls roligt. Men han har kommit på orsaken till vårt problem. Vatten kommer in genom avluftningsslangen till dieseltanken . Hoppas ni begriper precis vad jag menar, för det gör inte jag.... Sen ändrade vi kursen igen till Porec för det är en större stad o vi ville ha tag i ett simkort för att kunna läsa vädret som stämmer så bra........ Man borde tredubbla vindstyrkan ibland känns det som...
60 sjömil idag med hård vind o problem med motorn så gissa om det kändes skönt att komma i-land.
Det här är åttonde landet vi kommer till sen vi startade vår resa.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida