tisdag 23 augusti 2016

23 Augusti tisdag Winningen

41 km o 2 slussar. Men det har varit en lång dag. När vi startade motorn idag på morgonen tjöt generatorn. Vi körde vidare men efter 5km var det en hamn som vi gick in i. Det låg en verkstad ganska nära hamnen. Först kom det någon o tittade på generatorn sen kom en kille o skruvade bort generatorn. Efter ytterliggare några timmar kom samma man tillbaka med en ny generator. 

Under tiden hade Pelle skruvat bort batteriet under våra kojer i förpiken som tillhör ankarspelet o som luktade pyton. Batteriet hade kokt pga överladdning. Vår man tog det gamla batteriet med sig o kom tillbaka med ett nytt. Vi blev lite förvånade för vi hade tänkt vänta tills vi kom hem. Men nu slipper vi den kostnaden hemma. 638€ arbete, generator o 1 nytt batteri. Pelle var förtvivlad men som jag säger, det är döda ting o vi ska vara glada att vi har pengar att betala med. Så vi har firat ikväll med ett bubbelvin . Man måste se framåt.
Dessutom har det hänt något fantastiskt. Motorn blir inte varm längre så vi kan köra 6 knop nu. Vi flyger fram. Imorgon kommer vi iut på Rehn o där är det medström så vi kommer att flyga ännumer. Vår danska vän gick i förväg idag o förhoppningsvis träffar vi honom i morgon kväll.

Det är både hamn o camping tillsammans. Vi kom hit kl 19.30 efter att legat stilla i 6 timmar




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida