lördag 3 september 2016

3 September lördag Gedser Danmark

Klockan 6 eller innan kl 6 var Pelle uppe o fixade frukost. Tänk om han hade satt sig o läst en bok istället? Det var bara för mig o gå upp. Klockan 7 var det dags att gå men då kom hamnkaptenen o ville ha betalt . Vi trodde att allt var betalt när vi hade betalt påmastningen o hyra för masten. En månad fick vi betala för masthyran men det tog en månad för oss att gå på kanalerna o den skickades 14 dagar efter vi börjat gå kanalfärden. Men det är bara att betala o se glad ut.

Idag har vi haft vinden i ryggen o kunnat segla. 2 timmar har vi nog Pelleseglat. Klockan 5 i eftermiddag kom vi fram o då blåste det rejält. Jag känner mig som ovan seglare efter att ha varit motorbåt mer än en månad. Plötsligt blåste det upp samtidigt som Pelle satte genuan. Men jag reagerade snabbt o revade storseglet. Men här är bara nästan tyska båtar så man kan tro man är i Tyskland fortfarande. Det blev 54 sjömil idag

De två första bilderna är från Travemunde o de andra här från Gedser. Lite båtar i hamnen. Det börjar bli höst. Idag fick vi ha seglarkläder på oss. Första dagen utan shorts då vi har seglat, lite konstig känsla.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida