söndag 20 juli 2014

20 Juli söndag Vintry-le-Francois

Vi skulle börja gå tidigt idag och förflyttade oss till närmaste sluss. Men vi fick förtöja igen för på Canal lateral a la Marne öppnar slussarna kl 9. Sen hade vi 8 slussar på 3.5 mil. Det är verkligen olika karaktärer på slussarna. En del är djupa och man ser inte toppen på Slussen och andra bara några meter djupa.
Pelle hade läst i böcker att när man ska in i Canal entré Champagne et Bourgogne måste man stanna här, på den här platsen för att berätta att vi ska in på kanalen. Vi kom hit vid 13-tiden och hamnkaptenen kom kl16. Nya regler,  vi hade kunnat fortsätta direkt med slussandet. Men det var ganska skönt att ha en lugn eftermiddag med att gå och titta på stan. En fantastisk kyrka hade de men vi har sett betydligt finare. Den här var nyrestaurerad efter kriget.
Imorgon börjar sluss på sluss. 114 slussar på 224 km. Var är alla våra gastar nu? Ni är välkomna tillbaka NU. Vi får se hur långt vi hinner. 
Glömde berätta om Pelles gångna natt. Han hede svårt att sova för han tänkte på regn (vi hade öppna fönster men med rullgardin) råttor (vi låg i en naturhamn) och inbrottstjuvar. Hade det inte varit bättre att sova?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida