torsdag 27 augusti 2015

27 Augusti torsdag i en vik nästan längst ner på Peloponnesis halvön Ormos Sarakiniko

Konstig natt som gick. Båten rullade hit o dit o plötsligt  började det blåsa mycket. Det blev inte så mycket sömn i natt. Frukost o sen skulle ankaret upp. Det gick bra men det lät inte helt friskt. Vi kom iväg o havet var lugnt o ingen vind.

När det var dags för lunch kom vinden. 14, 16, 16, 17 upp till 18m/ sek blåste det. Båten stampade i de höga vågorna som hade bildats. Första tiden var ok men sen började motorn låta konstigt o vi drog ut halva genuan . Men det blåste så mycket så vi var rädda för segelhaveri så vi tog in genuan igen. Motorn gick på högvarv o gjorde endast 2.3 i fart i vågdalarna. Sista timmarna var dryga. Vi satt på pass bägge två.  Men mycket sjö o mycket vind o så sitter man i shorts o försöker skydda sig mot solen och saltvattenskättet. Flytvästarna åkte på, jag känner mig lite säkrare då o Pelle sätter snällt på sin flytväst för min skull. Tack Pelle.
32 sjömil blev det idag

Känslan när man ankrat efter en sådan eftermiddag är obetalbar. Men man glömmer snart det hela. Nu har vi ätit middag med vin o choklad till efterrätt. Solen har dessutom gått ner bakom berget. Vad kan man mer begära av livet? Jo lite mindre vind imorgon kanske.

Bilderna är tagna från den här viken med badande på stranden .


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida