onsdag 23 juli 2014

23 juli onsdag Chaumont 12 slussar och 26 km

Glömde berätta igår att vattnt var så fullt av växter på vissa sträckor att höll man full gas så rörde sig båten 2km/Tim. Vi fick backa hur många gånger som helst. Dessutom låg en maskin i vattnet som hade en såg lodrätt framför sig och sågade av all skit i vattnet ( det såg ut som grankvistar som växte på bottnen). Sen kom en annan maskin och lade upp all skit på slusskanten ).
 När  vi kom upp ur en sluss såg vi 2 Hönor och 1 tupp. De här 3 gick in i köket i slussbostaden. Tuppen kom ut majestätisk på trappan och gol flera gånger.
Nästa sluss vi kom upp ur var det 3 kattungar varav en såg sjuk ut och sen var det fullt med figurer som tomtar i massor som stod i trädgården.
 En gång idag behövde vi ringa efter hjälp när en bro inte ville öppna sig. Det tog 5 min sen kom  en slusskille och hjälpte oss så vi kunde  vidare. Kl 14.30 lade vi till idag och det känns lyxigt att avsluta dagen så tidigt. Vi behövde både tvätta och handla.
Glömde berätta att vi tappade  en bräda i Slussen idag (vi har en bräda hängande över fendrarna som skyddar båten i slussarna). Det var bar att lägga till 10 meter utanför Slussen sen fick jag springa tillbaka och hämta upp vår bräda så vi kunde fortsätta färden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida