lördag 26 juli 2014

26 Juli lördag Pontailler

18 slussar och ungefär 35 km. Vi fick kalla  på hjälp för att en bro inte ville öppna sig och sista Slussen hade broblem. Portarna nere ville inte stängas. Vi lade till vid ett en bro och jag sprang fram och drog först i den blå pinnen sen i den röda. Men då blev signalerna dubbelröda och Pelle fick ringa ännu en gång.
Idag har vi mött en del båtar och pråmar.då måste vi gå ut i leran och köra fast. (Inget roligt alls).
Men nu har vi avverkat alla kanaler!!! Istället har vi kommit ut på floden Saone. Här breddar floden sig till det oändliga känns det som. Floden är bred och här kan vi möta hur många båtar i bredd som helst känns det som. Det blir inte sluss  på sluss heller. Imorgon kommer böckerna fram igen. Härligt!
En av de bästa sakerna med Pellle är att insekter gillar honom och de lämnar mig ifred. Men jag tycker synd om honom. Plötsligt hör jag ett skrik AJ och då var det "något" som bet honom. Sen har vi flugor ombord som inte är så lätta att bli kvitt. ( kommer att tänka på när man fick in en fluga i MR- rummet och tillkallade all personal med var sin tidning för att förinta den stackars lilla fluga).
Vi har sett många stora fält med bara solrosor och de är så vackra där de står.
Vi kom fram till den efterlängtade Marinan och gick in i ett hål i väggen. Det var många båtar därinne men bara motorbåtar och plötsligt satt vi fast igen. Det var bara att backa loss och lägga till vid en stadskaj där andra båtar ligger. Pelle lyckades komma in  på ett frimärke mellan 2 båtar. Snyggt jobbat Pelle.
Glömde skriva att det har åskat idag med så våra regnkläder och sydvästen används flitigt annars är det ganska varmt här

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida