fredag 28 augusti 2015

28 Augusti fredag Neapolis


Klockan ringde kl 07 för vi skulle runda Peloponnesis södra udde innan vinden kom. Motorn ville inte starta så vi fick parallellkoppla batterierna men det gick inte ändå. Vi beslöt att låta motorn vila o äta frukost i båten. Sen gick motorn att starta o vi fick upp ankaret, Tjoho! Känns lika spännande varje gång.

Det blåste 5m/sek när vi gav oss iväg . Efter mitt pass gick jag ner o skrev ett email till min Anette att allt var lugnt ca 8m/sek. Precis när jag skickat det började vattnet runt omkring oss koka. Vindstyrkan visade mellan 20-23. Pelle som hade vakten vände båten o vi hade sån tur att vi precis hade passerat en vik. Vi gick in o visste att det skulle vara ett färjeläge inne i viken. Men där fanns plats för några båtar med. Redan innan 10.30 hade vi lagt till vid kajen. 10 sjömil blev det totalt idag.
Men nu stannar vi här tills på måndag då vinden ska ha lugnat ner sig.

Bilderna är tagna när färjan kom in. Statyn föreställer en man som kastar ett rep med en tung boll i. I ändan på repet kommer en grov förtöjningstamp. Vi såg en kastare från färjan, helt otroligt. Sista bilden är en dam på kajen med handväska som fiskar.




1 kommentarer:

Klockan 28 augusti 2015 kl. 12:22 , Blogger Unknown sa...

Skönt att ni kom i skydd av vinden

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida