fredag 29 maj 2015

29 Maj fredag Durres

Sovmorgon med powerwalk o det kändes så skönt att få röra på sig  idag. Ligger vi för ankare blir det morgondopp o ligger vi vid en kaj blir det powerwalk på morgonen .

Först gick vi o skulle skaffa simkort men hade inte passet med. Ibland går det med körkortet men inte idag. Vi fick gå till båten o hämtade passet sen gick det bra med att få köpa sim-kortet. Därefter blev det lite shopping i en mataffär. Men först fick vi växla pengar till leke. Det var billigt att handla mat här. Men fina bilar har de. Det står överallt att alla har fina bilar typ Merzedes eller liknande. Annars är det nog stor skillnad på fattig o rik här. Pelle var en av de få som hade shorts på sig idag förutom en del turister. Många muslimska män o kvinnor här.

Vi träffade en kille Leonard som visade oss lite runt här.  Han var född i Albanien men flyttade till Grekland som 8 åring med sin bror. När jag frågade honom om han inte saknade sina föräldrar då sa han att han var förberedd. Han läste sociologi i Aten men hade hus här i Durres. Hans far hade varit albansk spion o han var ledig idag eftersom han var müslim. Som tack för vår rundvisning avslutade  vi det hela med att bjuda honom på en glassbomb  på en uteservering. Men Pelle  trodde han tillhörde maffian men det tror inte jag.
Glömde berätta att går man på stranpromenaden finns det olika stånd för försäljning. Bland annat finns det en våg man kan väga sig på. Det har jag aldrig sett förut. Min fråga är om det är en glädjevåg eller?

Några bilder från statyer i stan o en gammal amfiteater o en moské o en gammal man som byggt segelfartyg 










0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida