lördag 6 juni 2015

6 juni Sveriges nationaldag



Nu när Kapten har lämnat skutan för att närvara vid sonen Jens överraskningsparty i USA får matrosen ta över bloggskrivandet några dagar.
Det är ingen risk att det blir långtråkigt här. Jag är med som gäst på startfartyget i Corfu Classic Yacht Race som arrangeras av Corfu Sailing Club.
Det är mycket kul att vara med där och se de gamla klassikerna segla. Den mest kända båten är Gipsy Moth III, som Francis Chichester vann den första ensamkappseglingen över Atlanten med. Efter det blev han adlad till Sir Francis Chichester. 
Det är inte så många båtar med, 15 st. Men det är fina att se när de seglar.
I dag har det varit dåligt med vind, så bara en start kunde genomföras. Får hoppas på mer vind i morrn.
Hemma seglas det också. Mattias och Magnus var med på Kullaseglingen i Helsingborg med Expressen och blev tvåa. Det tycker jag är bra för det blåste ganska mycket och de blev slagna av en dansk BB10 som går bäst när det är mycket vind.
Hamnen här, Port Mandraki, ligger helt fantastiskt vackert med ett gammalt Venetianskt fort i bakgrunden och en badstrand precis intill.
Stranden besöktes varje morgon. 23 grader skönt vatten!


Hej igen!
Jag har nu lagt till lite bilder till gårdagens torftiga inlägg. Andra bilden uppifrån visar GIPSY MOTH III till vänster. Första bilden visar badstranden intill hamnen. Tredje bilden är sjöscouternas båtar med latinsegel som är med på regattan. Och sista bilden är tagen akteröver från sittbrunnen. Fint läge!
I går träffade jag också en norrman som köpt en stor fin båt i Spanien och har den liggande i denna hamnen. Han jobbar som pilot i Saudi Arabien, så då finns det inga gränser för hur stor båt man kan ha. Men han klarar att gå ut och in i hamnen själv och det beundrar jag. Han har en grekisk flickvän som besöker honom nu. Annars jobbar han en månad och är ledig i tre veckor. Ganska skönt liv.
Han har inga planer på att ta hem båten till Norge för då måste han betala en massa moms på den. Bättre att ha den här. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida