söndag 7 juni 2015

7 juni Corfu Classic Yacht Race

Idag har jag tillbringat nästan hela dagen på havet. Men först var det Powerwalk och morgondopp intill hamnen. Promenaden gick mellan de tre hamnarna i Korfu stad. Old Port, där vi låg första natten, sedan till Naok marina för att sedan komma tillbaka till Post Mandraki där båten ligger.
Vinden ville inte komma förrän vid ett-tiden då gick vi ut med startfartyget eller som det heter här: Race Commitee Boat. Det är inte så många båtar med men kul i alla fall att se hur det går till här.
Seglarna är ju inte speciellt på hugget när startsignalen går. Första båt startar så där 10 sekunder efter signalen, sen kommer de andra med ungefär en minuts mellanrum. Inte kan man kalla det kappsegling precis, men de har nog kul i alla fall!
Efter racen var det prisutdelning och regattamiddag, eller vad den nu kallas. Mycket gott var det i alla fall! Chivas är sponsor, så fria drinkar ingår, så många man orkar. Jag nöjde mig med tre. Bilderna jag lägger till är  av några fina båtar som var med på racen. De med latinriggar seglas av sjöscouterna här.




0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida