fredag 12 juni 2015

12 juni fredag Kassiopi

.Nu har jag haft besök av broder Sven och hans Marie i två dagar och allt är frid och fröjd.
Första natten låg vi kvar i Port Mandraki för att de ville se mer av staden Korfu. Vi gick runt ett tag för att vid halv åttatiden hitta en fin restaurang med utsikt över gamla hamnen dör vi intog varsin riktigt god middag. Senare vandrade vi vidare i gamla stan och provianterade så vi skulle klara oss några dagar utan shopping. Nästa dag gick vi ut i vindstilla väder och solsken. Efter ett tag såg vi en val i ytan, trodde vi, men var vad det? Ingen vet men troligen en svallvåg? Det fanns i alla fall massor med småfisk som simmade och hoppade i ytan. 
Nåväl vi fortsatte norrut mot en finfin ankarvik Ormus Vroulias där vi ankrade på 9 m djup och ut med 40m kätting. S o M rodde i land och utforskade stranden med flera barer på medan jag satt kvar "under korkeken och luktade på blommorna" dvs läste vidare i boken Ögonblicket av Douglas Kennedy. Mycket bra bok!
I morse gick vi sedan in i en liten hamn, bara 30 minuter från ankarplatsen. Bra tid att komma på  förmiddagen. Vi fick en bra plats och hjälpsamma människor hjälpte till på land. Detta var första gången jag la till på detta viset med aktern mot kaj och droppade ankaret i fören. Allt gick fint, men eftersom det inte är så djup intill kajen så fick vi lägga gummijollen som landgång mellan båt och kaj och det fungerar fint.
Sedan har vi varit och badat flera gånger. Handlat lite mer mat och badskor till Magnus.
Satt oss på ett ställe där vi tog var sitt glas vin resp. öl.
Allt är så fint här och i kväll siktar vi in oss på restaurangbesök.
Nu har vi ätit Mixed grillad Mediterrinian sea food. Mycket gott!
Efter rundtur i den gamla Venitianska fortet är vi tillbaka för kaffe i båten.
Efter det det blir det 500 och Yatzy.







0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida