tisdag 16 juni 2015

16 juni Kassiopi igen!

I söndags var det besättningsbyte. Sven o Marie åkte hem och Magnus o Nina kom. Båten låg då i The Old Port i Korfu stad. Där är det bra att ligga när man ska resa till och från med resväskor och taxi. Annars är ju Port Mandraki favorithamnen, så dit gick vi när M o N kommit ombord. I går gick vi sedan ut till nordligaste ön Ereikoussa, ca 25nm dit. Motorgång och lite vind hela vägen. Det är lite extra exotisk att gå dit och ha Albanien på styrbordsidan. Vindprognoser för tisdagskvällen och onsdagen såg inte alltför oroande ut, Max 7m/s. Men prognosen på måndagskvällen sa 10 m/s i medelvind och då vill jag inte ligga i en hamn med stävankare och en kaj bakom aktern om vinden kommer mot kajen. Släpper ankaret är det kört med en massa trassel, man sover oroligt under sådana förhållanden. Här i denna hamnen har vi vinden in akterifrån, från kajen och man är inte lika beroende av att ankaret har tagit ordentligt.
Vi har ibland legat på svaj i frisk vind, men då har det varit stadig frånlandsvinden så det känns tryggt.
Vi stannar här i Kassiopi till på torsdag. Då säger prognosen att det kan komma lite regn. Troligen går vi då lite närmare Korfu stad eftersom 
Lena kommer tillbaka på sent på fredag kväll, midsommarafton hemma. Det är ingen som bryr sig om den helgen i Grekland!
Här inträffande en incident för ca två timmar sedan. En segelbåt på väg in mot hamnen fick motorstopp och drev mot klipporna. Vinden, ca 8m/s blåste rakt i sidan så det måste varit ytterst otrevligt att vara ombord. Vår grannbåt med fransmän ombord observerade det hela och ryckte ut med lite gummibåt och 4hkr motor. Vad kan de göra tänkte jag. Men efter en stund kom en större motorbåt till undsättning och kunde dra loss segelbåten och bogsera in den i hamnen. Paret ombord i 70-årsåldern var då ordentligt skärrade. Troligen är det bara kölen som fått lite stryk undertill.
Sista bilden är tagen från sittbrunnen i kväll med Allbanien i fjärran.







0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida